Veća prodaja automobila

Bez autora
Mar 23 2010

Dok automobilska industrija u svetu vozi pod ručnom u Srbiji se žestoko dodaje gas! Posle podatka da smo u januaru ove godine bili jedina zemlja u Evropi koja je prodala više automobila nego u istom mesecu prošle godine usledila je i februarska računica koja je samo potvrdila da je Srbija i po pitanju prodaje novih vozila mimo sveta. Analiza jasno pokazuje da se trend kupovine novih vozila u Srbiji nastavlja, i to ne samo zahvaljujući odluci Vlade da produži subvencionisanje kupovine kragujevačkog četvorotočkaša i akcije “staro za novo”. Veliki napor učinili su i uvoznici automobila koji su značajno smanjili marže, stegli kaiš gde god je to moguće pa su cenovnom politikom, i uz podršku većine poslovnih banaka i lizing-kuća koje su našle računicu da obore kamatu, smanje ili ukinu učešće, uproste “papirologiju”, uspeli da privuku kupce.

Veća prodaja automobilaDok automobilska industrija u svetu vozi pod ručnom u Srbiji se žestoko dodaje gas!

Posle podatka da smo u januaru ove godine bili jedina zemlja u Evropi koja je prodala više automobila nego u istom mesecu prošle godine usledila je i februarska računica koja je samo potvrdila da je Srbija i po pitanju prodaje novih vozila mimo sveta.

- U februaru ove godine prodali smo 3.206 automobila - kaže predsednik poslovnog udruženja uvoznika vozila Srbije Miloš Petrović.

- U tom zbiru je i 1.276 vozila “punto klasik”.

Analiza jasno pokazuje da se trend kupovine novih vozila u Srbiji nastavlja, i to ne samo zahvaljujući odluci Vlade da produži subvencionisanje kupovine kragujevačkog četvorotočkaša i akcije “staro za novo”. Veliki napor učinili su i uvoznici automobila koji su značajno smanjili marže, stegli kaiš gde god je to moguće pa su cenovnom politikom, i uz podršku većine poslovnih banaka i lizing-kuća koje su našle računicu da obore kamatu, smanje ili ukinu učešće, uproste “papirologiju”, uspeli da privuku kupce.

Očekuje se da će, kada se budu svodili računi prodaje u martu, u kojoj je održan i “3. BG kar šou”, ti podaci biti još impresivniji. Nema još preciznih podataka o prodaji vozila na Sajmu, ali su skoro svi zadovoljni.

Pauza u “Fijatu”

Zaposleni u Komapaniji “Fijat automobili Srbija”, koji su angažovani na montaži automobila “punto” prekinuće proizvodnju od srede do 1. aprila, kako bi se jedna traka završne obrade izmestila na drugi kraj hale.

Prema rečima Zorana Mihajlovića, predsednika Samostalnog sindikata i člana Upravnog odbora “Zastavine“ Fabrike automobila, pauza je u ovom trenutku određena iz više razloga. Pored izmeštanja trake, pauza je prilagođena i pripremama za proslavu pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik